Pregătit perfect pentru exercițiile de mobilitate

Aici găsiți exerciții, pe care le puteți efectua simplu și fără materiale auxiliare, stând în picioare sau pe scaun. Însă pentru unele exerciții sunt prevăzute și materiale auxiliare, pentru a le completa corect.

 

Vă rugăm să hotărâți în prealabil dacă pentru dumneavoastră sunt adecvate exercițiile ușoare sau cele dificile. Dacă nu vă puteți decide în acest sens, începeți cu exercițiile ușoare.

 

Materiale auxiliare:

Minge

O minge cu un diametru de cca 15–20 cm, ca si cele folosire in fizioterapie. Deosebit de adecvate sunt așa-numitele mingi de gimnastică, pe care le puteți găsi în magazinele cu articole sportive.

 

Baston

Pentru acest tip de exerciții este adecvat un baston de gimnastică cu o lungime de cca 1 m. Puteți achiziționa un astfel de baston din magazinul cu articole sportive sau puteți cumpăra – rapid și convenabil – o coadă de mătură pe care o tăiați la lungimea adecvată.

Astfel echipat, aveți tot ceea ce vă trebuie pentru a putea începe cu exercițiile.

 

Exerciții 

Exerciții la sol

În principiu, exercițiile la sol trebuie efectuate pe un suport moale, antiderapant. Acesta poate fi un covor moale acasă sau o saltea de gimnastică, pe care o puteți lua și cu dumneavoastră când călătoriți.