Simptomele

Două tipuri de bază ale crampei scriitorului au fost descrise: simplă şi distonică. Persoanele cu crampa simplă a scriitorului au dificultăţi doar cu o singură sarcină specifică. De exemplu, dacă scrisul activează distonia, de îndată ce individul preia un stilou, sau  scrie câteva cuvinte, poziţiile distonice ale mânii încep să împiedice viteza şi acurateţea scrisului.

 

În crampa scriitorului, simptomele vor fi prezente nu numai în cazul în care persoana scrie, dar şi atunci când desfăşoară alte activităţi, cum ar fi bărbieritul, utilizarea tacâmurilor, machiatul.

 

Uneori tulburarea progresează, incluzând umerii sau retragerea braţului în timpul scrisului. Tremorul nu este de obicei un simptom care să caracterizeze crampa scriitorului. Simptomele încep de obicei de la vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani şi afectează atât bărbaţii cît şi femeile. Crampele sau durerile de mână nu sunt obişnuite. Un disconfort uşor poate să apară la degete, încheietura mâinii sau la antebraţ.

 

O crampă similară poate fi observată la muzicieni, în anumite sporturi, cum ar fi la jucători de golf sau în dactilografie.