00402 1 252 3481
Contact

De ce Parkovit

Organismul are nevoie de vitamine - însă nu fiecare organism beneficiază de cantități suficiente.

Corpul uman nu poate produce vitamine; prin urmare, acestea trebuie luate din alimente. Vitaminele sunt de o importanță esențială pentru menținerea funcțiilor vitale. Totuși, necesarul se poate modifica - de exemplu, în funcție de vârstă, circumstanțe de viață, obiceiuri noi, boli cronice sau administrarea de medicamente. Acest lucru este evident mai ales la pacienții cu boala Parkinson. În cazul acestora, în special substanța activă utilizată în tratament, Levodopa, poate provoca o deficiență semnificativă de vitamine.

PARKOVIT® este un supliment alimentar utilizat în scopuri medicale speciale (= regim alimentar echilibrat) și este destinat unui grup definit de pacienți, care prezintă cerințe nutritive condiționate medical. Administrați PARKOVIT® numai după consultarea medicului dumneavoastră.

Produsul combinat de vitamine PARKOVIT® este utilizat „pentru tratamentul susținut al deficitului de nutrienți indus de tratamentul medicamentos la pacienții cu boala Parkinson”.

Carența de vitamine la pacienţii cu boala Parkinson poate fi compensată prin suplimente specifice.

Pentru persoanele cu boala Parkinson, este de multe ori necesară o terapie medicamentoasă pe tot parcursul vieţii. Terapia medicamentoasă poate influența în mod negativ propriile procese metabolice ale organismului. Astfel, de exemplu administrarea de Levodopa conduce adesea la o creştere a nivelului de homocisteină în sânge. Concentrațiile ridicate de homocisteină pot favoriza dezvoltarea arterosclerozei și au un efect negativ asupra funcțiilor cognitive. Anumite vitamine cum ar fi acidul folic și vitamina B12, pot contracara un nivel crescut de homocisteină. Deoarece boala Parkinson este o afecțiune a vârstei înaintate, există de asemenea adesea și un deficit de vitamina D. În general, pentru pacienții cu boala Parkinson există adesea o nevoie crescută de acid folic, vitamina B12 și vitamina D. Cu PARKOVIT® această cerere crescută poate fi acoperită în mod specific.

Ce conține

O tabletă PARKOVIT® conține următoarele vitamine:

Acid folic1000 µg
Vitamina B125µg
Vitamina D320 µg (800 IE)

Administrare simplă

Se administrează o dată pe zi o tabletă - preferabil cu un pahar de apă la una dintre mesele principale.