00402 1 252 3481
Contact

FAQ Orfiril®

Este foarte dificil sã îi administrezi unui copil o tabletã mare sau o soluţie care nu îi place. Acest obstacol poate fi depãşit de Orfiril® long. Minitabletele pot fi luate cu felul de mâncare sau bãutura preferate. Bineînţeles, pãrinţii trebuie sã supravegheze administrarea, dar acest lucru se aplicã la toate medicamentele.

Cãderea pãrului este un efect nedorit care apare ocazional în timpul tratamentului cu valproat. Pierderea pãrului începe la câteva sãptãmâni dupã debutul tratamentului şi este de obicei tranzitorie. Reducerea dozei de valproat opreşte de obicei acest efect advers. Mecanismul pierderii pãrului legate de valproat nu este cunoscut exact, aşa cã nu se poate lua vreo atitudine terapeuticã. În orice caz, când se întrerupe valproatul, pãrul creşte la loc în decurs de una pânã la trei luni.

Minitabletele de Orfiril® long se comportã în stomac ca şi în lichid / fluid (formaţiuni separate). Ele nu se lipesc una de alta şi trec uşor de stomac.

Minipachetele se deschid foarte uşor, asemãnãtor pliculeţelor de zahãr, de-a lungul unei linii perforate clare.

Orfiril® long mintablete cu eliberare lentã nu se dizolvã în lichide. Minitabletele trebuie bãute în 10 minute de la adãugarea lor în lichid.

Dupã acest timp, ingredientul activ (valproatul de sodiu) din miezul tabletei poate începe sã se dizolve în lichid. Acest proces nu poate fi vãzut. Cu toate acestea, minitabletele îşi schimbã caracteristicile de eliberare şi pot avea un impact asupra controlului crizelor.

Ocazional, se poate vedea o uşoarã umflãturã a peliculei acoperitoare. Minitabletele nu se dizolvã în totalitate şi chiar dupã ce valproatul de sodiu s-a dus în soluţie, minitabletele par intacte.

Poate fi înghiţit numai conţinutul minipachetului , adicã minitabletele cu eliberare lentã. Minipachetul propriu-zis este din aluminiu şi el numai protejeazã conţinutul.

Prospectul şi ambalajul precum şi instrucţiunile de utilizare explicã exact cum se procedeazã.

Din câte se ştie pânã acum, nu existã vreun fel de mâncare sau bãuturã care nu ar trebui combinat cu Orfiril® long.Minitabletele cu eliberare lentã se iau cel mai uşor cu o bãuturã acidulatã. În aceste bãuturi, minitabletele vor pluti la suprafaţã şi vor fi mai uşor de înghiţit.În general ele pot fi luate şi în bãuturi necarbogazoase gen ceai, suc. Faţã de bãuturile carbogazoase, minitabletele vor cãdea la fundul paharului, aşa cã ar putea fi necesar sã fie amestecate.
Oricum, minitabletele trebuie puse în bãuturi numai imediat înaintea folosirii lor.

Nu existã nici un timp de întârziere. Odatã ce capsula de gelatinã s-a dizolvat, minitabletele cu eliberare lentã trec uşor de pilor, indiferent dacã au fost luate sau nu în timpul mesei.